Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Case Study

Ας υποθέσουμε γύρω στα 6.000.000 Έλληνες ψηφοφόροι οι οποίοι είναι μέτοχοι στην Ελλάς Α.Ε και στην Τακτική Γενική Συνέλευση τον Σεπτέμβρη του 07 εξέλεξαν το Δ.Σ της εταιρίας. Το Δ.Σ λοιπόν, αυτόν τον Ομιλό Επιχειρήσεων Ελλάς Α.Ε, τον χώρισε σε περίπου 15 θυγατρικές (υπουργεία) οι οποίες συμμετέχουν στα αποτελέσματα της "Μαμάς εταιρίας" Ελλάς ΑΕ. Μετά λοιπόν από 8 μήνες εταιρικής διακυβέρνησης το Δ.Σ (το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση και λειτουργεί προς όφελος της εταιρίας) έχει να επιδείξει τα ακόλουθα:



  1. Πώληση μιας εκ των πιο κερδοφόρων κρατικών εταιριών (ΟΤΕ) η οποία εξασφαλίζει μακροχρόνια έσοδα, έναντι σχετικά μικρού ποσού το οποίο πιθανώς να καλύψει κάποιες τρύπες προσωρινά αλλά αργότερα? Αντε και τον ΟΠΑΠ παιδιά. Αν είσαι μάγκας γιατί δεν πουλάς τον ΟΣΕ ρε Κωστάκη?

  2. Προετοιμάζει το έδαφος για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Της κρατικής Τράπεζας με το θετικότερο ισοζύγιο καταθέσεων και χορηγήσεων. Απλούστερα της Τράπεζας με τη μεγαλύτερη ρευστότητα για την πραγματοποίηση επνεδύσεων...

  3. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να τιμωρήσει κάποιον για την ληστεία των αποθεματικών των ταμείων με τα ομόλογα. Και όχι μόνο αυτό αλλά καταδικάζει υγιή ταμεία να χρηματοδοτήσουν το ΙΚΑ κυρίως που η ίδια έχει "βάλει μέσα" και απαξιώσει.

  4. 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τώρα αποφάσισε να προσλάβει με "ταχείς διαδικασίες" κάποιους εποχικούς δασοπυροσβέστες. Και εννοείται πως στην Ηλεία ακόμα να φτιάξουν τα σπίτια τους...

  5. Κατάφερε και από όλην την υπόθεση Ζαχόπουλου μπήκε στη φυλακή αυτή που έκανε πίπες για να μονιμοποιηθεί στο Υπουργείο. Οι υπόλοιποι: Ο πολυτραυματίας κατέθεσε και νοσηλεύεται (αλήθεια τι είπε?), ο Δημοσιογράφος και ο Χοντρούλης πλούτισαν παραπάνω και ζήσαν αυτοι καλά και μεις καλύτερα. Τουλάχιστον άθελά της ξεμπρόστιασε όλη αυτή τη σαπίλα...

  6. Α, τουλάχιστον επεξεργάζεται μέτρα σχετικά με τα γραφόμενα στα blogs (Ολε Ολε Ολε)

Για να μην είμαστε άδικοι, έκλεισε και επικερδή συμφωνία με τον Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από Ρωσία σε Δυτική Ευρώπη. Και θα εισπράττει και τέλη διέλευσης.



Και το ερώτημα είναι τι κάνει η Γενική Συνέλευση?



Το θέμα είναι ελεύθερης ανάπτυξης και ο χρόνος για την απάντηση είναι 3,5 χρόνια περίπου.





(Επι του πιεστηρίου: Βλέπω final - four του κυπέλλου Πρωταθλητριών, χωρίς να παίζει ελληνική ομάδα και όμως υπάρχει διαφήμιση "visit greece" του Υπουργείου Τουρισμού.Ανέλπιστο...)

1 σχόλιο:

Thermoplan Art είπε...

Αγαπειτε Κόντε,

στο ερώτημα τι θα κάνει η γενική συνεύλευση? η απάντηση είναι πάλι με ερώτηση, γιατί δηλαδή μέχρι τώρα τι έκανε?