Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Στον Άγιο Παντελεήμονα

Αυστηρά τα μέτρα της κυβέρνησης για τους δουλέμπορους & τους λαθρομετανάστες.

Κέντρα Υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, μην μπερδεύεστε λέει η κυβέρνηση. Το γεγονός οτι αναζητούνται ανενεργά στρατόπεδα καμία σχέση δεν έχει.
Αυστηρές ποινές για τους δουλέμπορους με μετατροπή του πλημμελήματος της δουλεμπορίας σε κακούργημα. Ήδη οι δουλέμποροι έκλασαν μαλλί...

Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό όμως για να το λύσει ο Παυλόπουλος και ο Μαρκογιαννάκης (πόσο μάλλον ο Καρατζαφέρης που γίνεται ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος).

1-2 πρόχειρα βήματα που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση νομίζω οτι είναι τα εξής:
α) Να βρει ποιοι είναι αυτοί λαθρομετανάστες. Ποιοι από αυτούς είναι πολιτικοί πρόσφυγες, ποιοι είναι οικονομικοί μετανάστες, ποιοι έχουν προϋποθέσεις νομιμοποιήσης, πόσοι από αυτούς είναι παιδιά. Αν και αμφιβάλλω αν μπορεί να ξεχωρίσει τους μετανάστες (αυτούς που έχουν "χαρτιά" δηλαδή) από τους λαθρομετανάστες.
β) Να πάει μια βόλτα στον Αγ. Παντελεήμονα, στα Κάτω Πατήσια ακόμα και στον Πύργο Ηλείας, να βρει αυτούς, στους οποίους οι μετανάστες δίνουν χρήματα κάθε μήνα για μένουν 100 άτομα σε ένα διαμέρισμα, να τους συλλάβει και να τους πάρει τα λεφτά.

Ακόμα πιο σοβαρό όμως είναι το γεγονός οτί η Ε.Ε. με τη Συνθήκη Δουβλίνο 2, δίνει το δικαίωμα στις χώρες της Ε.Ε. να επαναφέρουν τους λαθρομετανάστες στις χώρες εισόδου (δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία & Ισπανία κατά κύριο λόγο). Μέρος της συνθήκης είναι και η Τουρκία, η οποία δεν την υπογράφει.
Θέμα διεύρυνσης της φύλαξης των συνόρων και από ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι εξαρχής αναποτελεσματικό καθώς είναι γνωστό οτι οι περισσότεροι μετανάστες περισυλλέγονται από τη θάλασσα, κάτι που δεν θα ανατρέψει η αυξημένη φύλαξη.

Γίνεται νομίζω φανερή η ανάγκη, το θέμα να λυθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, να νομιμοποιηθούν οι λαθρομετανάστες και να εφαρμοστεί η διασπορά τους και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Οποιαδήποτε άλλη λύση δεν μου φαίνεται αναίμακτη...

Και ας σταματήσει το παραμυθάκι με τους "κατοίκους που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους". Κανένας κάτοικος δεν κάθεται να τα βάλει με το "άντρο της εγκληματικότητας" όπως εσείς λέτε..Αγανακτισμένοι Χρυσαυγίτες μπορεί, αγανακτισμένοι πολίτες όχι...
Γέλια επίσης που θα κάνουμε όταν οριστούν τα κέντρα υποδοχής και σε επαρχιακές πόλεις, με τις "αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών". Σύσσωμοι ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και τυροπιτάδικων θα ζητήσουν απομάκρυνση των "κέντρων υποδοχής" και αντικατάσταση τους με 18 τμήματα ΤΕΙ και 3 στρατόπεδα τουλάχιστον.

Στον Άγιο Παντελεήμονα δεν πάνε μόνο κουτσοί και στραβοί λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: