Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η τελική ευθεία

Εξ' αιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου της τηλεόρασης στην προεκλογική περίοδο αρκεί μια μικρή ανάγνωση κυριακάτικων εφημερίδων για να αναδείξουν ειδησούλες οι οποίες δεν βρίσκουν χώρο και χρόνο στην τηλεόραση:

α) Επιχορήγηση 250.000€ στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας από το Υπουργείο Πολιτισμού (Αντώνης Σαμαράς) για την αναστήλωση ναού. Με 250.000€ πόσοι συμβασιούχοι μπορεί να πληρωθούν επιτέλους και πόσες ώρες παραπάνω μπορούν να μείνουν ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι, προσφέροντας και κάποιο έσοδο?

β) Ένας Σουδανός 21 χρονών που γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα, απελαύνεται γιατί δεν έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής. Παραμερίζοντας ρατσισμούς & άλλες ιστορίες, αν το δεις τελείως τεχνοκρατικά, το ελληνικό κράτος "ξόδεψε" λεφτά για την εκπαίδευση και την υγεία αυτού του ανθρώποιυ και αφού αυτός είναι πλέον σε ηλικία που θα εισφέρει, απελαύνεται. Απόλυτα λογικό...

γ) Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι θέμα χρόνου και Γερμανών να κλείσουν. 1400 θέσεις εργασίας από εκεί, άλλες 600 από την GA Ferries του Αγούδημου (αυτός που έπαιρνε επιδοτήσεις για τα υπερσύγχρονα πλοία ΜΑΡΙΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ κλπ), 700 από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Χαμός έγινε πραγματικά στην τηλεόραση και στις ομιλίες των πλιτικών. Βαρεθήκαμε να ακούμε προτάσεις, προγράμματα και λύσεις.

Αλλά για να μην αδικούμε μόνο την τηλεόραση, στον παρακάτω σύνδεσμο είναι τα εξώφυλλα των πολιτικών εφημερίδων μετά το ντιμπέιτ Κώστα - Γιώργου. Λες και διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες εκτός από μια εξαίρεση ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ):
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=12&dt=2009/09/23

ΥΓ: Το "κακό" που έχει η Δημοκρατία είναι ότι η ψήφος του 20άρη που μπορεί να έχει όνειρα και να θέλει να αλλάξει κάτι έχει την ίδια ακριβώς ισχύ με αυτήν του 75άρη Σερραίου που θα ψηφίσει πάλι Αχιλλέα Καραμανλή (80 χρονών και βάλε). Προσοχή λοιπόν που θα την ρίξουμε (αν την ρίξουμε)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: