Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Θωμά μην την ακούς ρε...

Φαντάζομαι ότι όλοι έχουμε δει διαφημίσεις διακοποδανείων, συγκεντρώσεων οφειλών κλπ



Με πιο απαίσια, αυτή ενός υπαλλήλου που 10 λεπτά πριν φύγει από τη δουλειά να πάει διακοπές τηλεφωνεί 801.801.802.802, τσιμπάει 9000€ δανειάκι + 800€ δώρο (ουάου) και φεύγει ξένοιαστος για διακοπές..(Με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 10%, το οποίο θα το ξεπληρώσει μάλλον όταν ο γιος του γίνει υπάλληλος σε άλλη τράπεζα και του προτείνει δωρεάν και προνομιακή μεταφορά υπολοίπου δανείου και θα του βγάλει και μια πιστωτική)



Ή την άλλη διαφήμιση με τον αγανακτισμένο με τους τενίστες, τη λαδίλα και τις πατάτες ο οποίος με του που μεταφέρει τα υπόλοιπα του στη φανταστική τράπεζα, ηρεμεί και απολαμβάνει τις διακοπές..(Πάντως πιστεύω οτί ο τύπος είναι αγανακτισμένος επειδή η γκόμενα του τύπου που της βάζει λάδι είναι τούμπανο ενώ η γυναίκα του είναι μπάζο)



Φίλε μου αν δεν έχεις λεφτά για διακοπές, μην πας διακοπές. Από το να σε κυνηγάνε μια ζωή οι τοκοι και να κινδυνεύει η περιουσία σου για μια κωλοβδομάδα διακοπών με τενίστες στην παραλία και πατάτες-φωτοτυπίες, καλύτερα μην πας διακοπές. Ή τράβα στο βουνό που θα είναι φθηνότερα. Ή στον μπάρμπα σου (που αντιπαθείς) στο χωριό. ( Το χωριό της πεθεράς δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση, τράβα για δουλειά καλύτερα).

Κάτσε στη "μαγευτική" Αθήνα στην τελική.



Αν νομίζεις οτι με δάνειο πας διακοπές κάνεις λάθος. Βάζεις υποθήκη τις επόμενες διακοπές σου..



Κι εσύ φίλε/φίλη που ονειρεύεσαι Χαβάη, αν δεν τα ΄χεις, καλύτερα μείνε σπίτι μεχρι να θυμηθείς το PIN...

2 σχόλια:

George Priftis είπε...

Δεν έχει σημασία αν θυμάσαι το ΡΙΝ. Τι έχει μέσα είναι το θέμα.

Πάντως, από τη μία ακρίβεια και φτώχεια καταραμένη και από την άλλη πληρότητα 100%. Κάτι δεν πάει καλα...

Thermoplan Art είπε...

Αυτό με την πληρότητα που λέει ο πρι βρωμάει.

Με όποιον μιλάω που έχει φύγει για διακοπές, μου αναφέρει άδεια μέρη, άδεια μαγαζιά, (οι παραλίες πάντα είναι ή φαίνονται γεμάτες)και πεσμένη γενικά κίνηση.

Τελευταία αναφορά που είχα είναι ότι ένα φίλος μουσικός πήγε για δουλειά Σαντορίνη από τα μέσα Ιούλη και ακόμα περιμένει να έρθει κόσμος. Διότι κανείς δεν πληρώνει μουσικούς που θα παίζουν σε άδεια μαγαζιά.

Συνεπώς βγάζουμε δυο συμπεράσματα:
1. Πάλι υπάρχει ένα επικοινωνιακό τρικ από την κυβέρνηση για να δείξει ότι η τουριστική ανάπτυξη πάει καλά.

2. Έχει μειωθεί πολύ ο χρόνος που πάει κάποιος διακοπές. Το δυο ή τρεις βδομάδες πλέον δεν υπάρχει. Όσοι δε έχουν χωριά, κατσικώνονται έκει και το πολύνα πάνε βόλτα μέχρι το ουζερί της πλατείας.

Φαίνεται πάντως ότι αυτή την φορά ο Έλληνας δεν τσιμπάει τόσο στα διακοποδάνεια. Μάλλον επειδή έχει ήδη τεράστια ανοίγματα, παρά επειδή δεν πέφτει στην λούμπα των τραπεζών.

(Ο Κόντε έχει πολύ δίκιο, μας τα έχουν κάνει τούμπανα με τις διαφημίσεις δανείων, αεί σιχτίρι λαμόγια...)