Μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομίας Κου Αλογοσκούφη ειδικά ελεγκτικά συνεργεία πάνε SIEMENS να ελέγξουν τις ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις από το 2003 και μετά και τις ήδη ελεγμένες από το 1997 έως το 2003.
2 τα συμπεράσματα:
- Σε περιόδους δύσκολες για την Οικονομία, το υπουργείο Οικονομίας, η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και η αρμόδια ΔΟΥ προτίμησαν να μην κάνουν έλεγχο στη SIEMENS τις τελευταίες 4 χρήσεις (2004 - 2007). Ίσως γιατί οι τζίροι και τα κέρδη της εταιρείας ήταν πεσμένοι, οπότε και τα φορολογικά έσοδα θα ήταν αμελητέα (την ίδια ώρα που ως γνωστόν οι φορολογικοί συντελεστές των κερδών των επιχειρήσεων πέφτουν συνεχώς). Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες φυσικά. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών στους Ισολογισμούς των εταιρειών, όπου και συνίσταται προσοχή στις ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις. Ενώ, εσύ μισθωτάκο / συνταξιούχε, ελέυθερε επαγγελματία, τόλμησε να μην υποβάλλεις δήλωση μια χρονιά... Άλλωστε από εσένα τα έσοδα είναι του Κράτους είναι σίγουρα. Από τον έλεγχο των επιχειρήσεων, τα μόνα σίγουρα έσοδα είναι αυτά των εφοριακών..
- Ρίχνεται στάχτη στα μάτια του κόσμου. Γιατί ρε φίλε να ξαναελέγξεις τις χρήσεις 1997-2003. θα ανακαλύψεις κάτι παραπάνω? Ή μήπως οι εφοριακοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους? (Αυτό συμβαίνει σίγουρα, γιατί αν έκαναν καλά τη δουλειά τους, θα έιχαν πάει για έλεγχο τα τελευταία 4 χρόνια). Το σίγουρο είναι οτί τέτοιες εταιρείες είναι έτη φωτός μπροστά από τον κάθε εφοριακό (σε όρους κατάρτισης στελεχών, λογιστικής τεχνογνωσίας κλπ), οπότε είναι και δύσκολο για τον εφοριακό να ανακαλύψει κάτι. Άλλωστε είναι γνωστό το κόλπο, οι εταιρίες να αφήνουν επίτηδες να γίνονται κάποια λάθη, ώστε αυτά να ανακαλύπτονται από την εφορία, να τρώνε το πρόστιμο τους και άντε γεια...
Του έξοδα ταξειδίου του Λιάπη εκπίπτουν ή όχι?