Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Ύστατο Χαίρε(τίσματα)

Όπως συμβαίνει με πολλούς μεγάλους ανθρώπους των οποίων το έργο αναγνωρίζεται μετά θάνατον, είναι αναπόφευκτο να συμβεί το ίδιο και για τον Χριστόδουλο..Οι δυο βασικές του συνεισφορές αυτά τα 10 χρόνια (πιο παλιά διάβαζε) είναι οι εξής:



1) Απάντησε σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα όλων των εποχών:
Πόσοι βλάκες μπορούν να μαζευτούν στο Σύνταγμα?
Θυμίζω τη "μνημειώδη" διαδήλωση πριν από 7-8 χρόνια στοΣύνταγμα για τις ταυτότητες (ήταν εποχή πανελλήνιων εξετάσεων, το θυμάμαι γιατί δεν με άφησε ο πατέρας μου να κατέβω στη διαδήλωση. Ήθελα να δω με τα μάτια μου οτί υπάρχουν τόσο πολλοί μαζεμένοι σ' ένα μέρος)

Με τη διαδήλωση αυτή απέδειξε ότι σίγουρα, αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα υπάρχουν ένα εκατομμύριο (1.000.000) βλάκες (Έλληνες & Ορθόδοξοι ταυτόχρονα), χωρίς τη βοήθεια Στατιστικής Υπηρεσίας και δαπανηρών ερευνών..(Αν και μεταξύ μας, αυτό το 10% του Ελληνικού πληθυσμού, λίγο μου φαίνεται, μάλλον υπάρχουν περισσότεροι)



2) Έδωσε σάρκα και οστά στη λαϊκη ρήση "Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται". Ακόμα και τώρα, στάθηκε στον φίλο του.

Σε αυτόν που τον απάλλαξε φορολογικά.

Σε αυτόν που χάρισε στην "Αλληλεγγύη"

Σε αυτόν που τον στήριξε στις ταυτότητες. (Τόσοι βλάκες μαζεμένοι, κάτι τσίμπησε κι αυτός)

Στον Κώστα τον Καραμανλή. Ναι. Την κρίσιμη αυτή ώρα που ο Κώστας έψαχνε σανίδα σωτηρίας, ο Φίλος του ο Χριστόδουλος την έδωσε απλόχερα..

Το DVD με τις "θλιμμένες χήρες" που σκηνοθετεί ο "Πες τα Χρυσόστομε" Χρυσόστομος Ζακύνθου ξεκίνησε να παίζει...



Και εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση:

Είδα TV από τις 20:30 - 20:40 και όλα τα δελτία ειδήσεων έπαιζαν τον Μακαρίτη. Διαπίστωσα ότι, οι αστέρες της Δημοσιολαγνείας ήταν και πάλι πλήρως ενημερωμένοι για τα σενάρια της Διαδοχής. Μα πότε πρόλαβαν? Πότε ενημερώθηκαν απταίστως και για αυτό? Ναι είναι οι ίδιοι που έχουν άποψη για βιβλία Ιστορίας, Ομόλογα, Γιωργάκη (καλά λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα), Περιβάλλον κλπ. και κυρίως, η άποψη τους δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Μα ποτε προλαβαίνουν?

Κι εδώ λοιπόν έρχεται η απάντηση γιατί κανένας Δημοσιογράφος δεν έχει δει το DVD.

Γιατί με την αφοσίωση προς την ενημέρωση του πολίτη, δεν μένει χρόνος για DVD και αηδίες...Σιγά μην κάτσει κοτζάμ Καψής, Πρετεντέρης, Κακαουνάκης να δουν DVD.
Παίρνουν γραμμή, ε συγνώμη γράψε λάθος, σβάρνα ήθελα να πω, τις σελίδες του Economist και των NY Times με σκόπό την ενημέρωση μας...

Όπως και οι υπόλοιποι...



Παρ τον δρόμο που σου πρέπει, στον Αγύριστο (Που λέει και ο Notis)

Θεε μου, τη δεύτερη φορά που θα ΄ρθω για να ζήσω, δεν θα ξαναμελετήσω (Που λέει και ο Στέλιος)

Στις 9 του μακαρίτη, άλλος μπαίνει μες το σπίτι (Που λέει ο λαός)

Θερμή παράκληση το Υστατο Χαίρε να το ψάλει ο Ψωμιάδης



Είμαι πολύ περίεργος για τη στάση των εφημερίδων (κυρίως Ελευθεροτυπία, Νεα) στα αυριανά τους εξώφυλλα μετά το σημερινό γεγονός...



Σεμνά και Ανάσκελα

2 σχόλια:

George Priftis είπε...

Μα καλά, δε σέβεσαι τίποτα; Όυτε το 4ημερο πένθος; Αμέσως να τα χώσεις! Αλλά θα μου πεις εσύ δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, άρα δεν πενθείς. Ναι σωστά. Μόνο οι δημόσιοι πενθούν. Αυτό εκριναν οι άλλοι δημόσιοι. Ωραίο post. Καλημέρα!

Thermoplan Art είπε...

Πιστεύω ακράδαντα ότι το post τούτο είναι μακράν καλύτερο από όσα διάβασα.


Αυτό το σεμνά και ανάσκέλα ειδικά!!!!!

Χαχαχα μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θέλεις. Γειά σου ρε κόντε με τις αλλιγορίες σου!! (πως γράφεται αυτή η λέξη τέλος πάντων)


Περιμένω να δώ στα κανάλια κανένα από τα "αγόρια" της Μπέμπας Μπλάνς να θρηνεί. Δε μπορεί, κάποιος θα προδώσει τον έρωτα του.