Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Kill Bill

Είναι το προσωνύμιο του Βασίλη Σπανούλη, μπακετμπολίστα του Παναθηναικού και της Εθνικής Ελλάδος, ανάμεσα στους 2-3 κορυφαίους Έλληνες παίχτες της εποχής μας.
Εδώ και 4 χρόνια, παίχτης - σημαία για τον Παναθηναικό και κόκκινο πανί για τους αντιπάλους του.

Στα 27 του, έχει την ευκαιρία για το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής του. Το σύνολο των προσφορών είναι 6.000.000€ για τα επόμενα 3 χρόνια από τον ΠΑΟ και 7.200.000€ από τον Ολυμπιακό. Και ο παίχτης επιλέγει Ολυμπιακό. Λογικο?


Όσο λογικό θεωρείται να είσαι οπαδός ομάδας, να αγαπάς το σύλλογο και να ταυτίζεσαι με κάποιους παίχτες. Επαγγελματίας θα μου πεις. Κρίμα γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία των οπαδών είναι ρομαντικοί, πρώτα επιλέγουν φανέλα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτός λοιπόν ο παίχτης, προέταξε ως πρώτο λόγο της επιλογής του, το συμφέρον της οικογένειας του λόγω της καλύτερης οικονομικής προσφοράς. Δηλαδή 1.200.000€ περισσότερο. Λογικό θα μου πείτε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπάγεβιτς, Νικοπολίδης, Κωνσταντίνου, Οικονόμου κλπ. Σε άλλους βγήκε σε καλό, άλλοι καταστράφηκαν. Ένα ερώτημα χωρίς απάντηση: Επαγγελματίας ή αθλητής. Προσωπική μου γνώμη, ότι ένας αθλητής, είναι πρώτα ερασιτέχνης και μετά επαγγελματίας. Χωρίς να εμποδίζει και να αναιρεί το ένα το άλλο. Κρίμα γιατί αν το μέλλον του παιδιού σου αποτιμάται σε 1.200.000€, να πεις μια δικαιολογία στα πιτσιρίκια που έρχονται γήπεδο, φοράνε τη φανέλα σου και οι μπαμπάδες του πληρώνουν 20 ευρώ εισητήριο για να σε δουν. Που μάλλον αυτά τα 20 ευρώ τα έχουν περισσότερο ανάγκη από το 1.200.000 το δικό σου.
Απογοητεύτηκα, γιατί πίστευα οτι οι μπασκετμπολίστες της σημερινής γενιάς είναι διαφορετικοί. Τελικά για τα λεφτά τα κάνεις όλα.
Kill Bill. Τα γάμησες όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: