Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Κατανοητά, Αυτονόητα και Ανόητα

Είσαι συνδικαλιστής ναυτεργάτης και θες να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου, οπότε επιλέγεις την κατάληψη λιμανιών και την παρεμπόδιση αναχωρήσεων πλοίων, ούτως ώστε να προκαλέσεις το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σου. Κατανοητό.

Εφημερίδες, κανάλια, blogs και λοιπά θέτουν θέμα παγκόσμιας δυσφήμησης της χώρας, πλήγμα του τουρισμού και αδιαφορία για τα νησιά. Αυτονόητο.

Κατηγορείς τα ΜΜΕ οτί προκαλούν κοινωνική αναταραχή βάζοντας εργαζόμενους / κοινωνικές ομάδες να έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους την ίδια ώρα που εσύ δεν διαψεύδεις ή δεν δίνεις εξηγήσεις για το γεγονός οτί η απεργία δεν ήταν της ΠΝΟ αλλά 2 εκ των 14 σωματείων που την αποτελούν (ή κάπως έτσι τελοσπάντων). Και περιμένεις από τους υπόλοιπους/ες εργαζόμενους / κοινωνικές ομάδες να σε στηρίξουν όταν όργανο όπως η ΠΝΟ αποτελείται από 14 σωματεία. Ανόητο (βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας ρε μάγκες και μετά μαζί σας αν έχετε δίκιο).

Και κάτι ακόμα. Σήμερα ανακοινώθηκε μέσω του www.opengov.gr το σχέδιο νόμου για την κατάργηση, συγχώνευση και λύση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν όλων των ειδών οι φορείς, όρεξη να έχεις να διαβάζεις (ΔΕΠΟΣ: Δημόσια Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης ή Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού με γύρω στους 285 συμβασιούχους). Γιατί ρε γαμώτο δεν βγήκε ποτέ η ΑΔΕΔΥ να πει τη γνώμη για τη βιωσιμότητα και την αναγκαιότητα των οργανισμών αυτών, για το ετήσιο κόστος τους και για την πιθανή επίδρασή τους στα μισθολογικά των υπόλοιπων Δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων και μη? Γιατί άντε πες στους συνδικαλοπατέρες οτί η διατήρηση των "κεκτημένων" μέσω πορειών και καταλήψεων δεν είναι ο μόνος δρόμος? Υπάρχει και ο δρόμος των προτάσεων και των μελετών. Αυτονόητο και ανόητο ταυτόχρονα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: