Ευάγγελος Βενιζέλος (Υπουργός Άμυνας): "Οι Υπουργοί μιλούν με Επίτροπους όχι με υπάλληλους"
Γιώργος Παπαχρήστος (Δημοσιογράφος των Νέων): "Ολόκληροι Υπουργοί εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό να απολογούνται σε κάτι υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
Άκης Παυλόπουλος (Παρουσιαστής ειδήσεων ALTER): "Με ενοχλεί σαν Έλληνα η εικόνα αυτή με τους Υπουργούς να ανακρίνονται από τεχνοκράτες υπάλληλους της Ε.Ε.".
Ήρθαν λοιπόν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τεχνοκράτες όπως λέει και ο Άκης) για να ελέγξουν τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος (να ελέγξουν, όχι να προτείνουν, αυτό είναι πολιτικό ζήτημα) και θίχτηκε ο εθνικός μας εγωισμός. Γιατί?
α) Γιατί δεν γίνεται να αμφισβητούνται, κοτζάμ Υπουργοί εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό (Αν είναι δυνατόν, να αμφισβητείται η κρίση του ελληνικού λαού και των κυβερνήσεων που δίνουν το χρίσμα σε άτομα όπως ο Παπαθανασίου, ο Μπούρας και σε διάφορους τυχάρπαστους).
β) Αν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η ικανότητα μας ως χώρα να διαχειριστούμε (και να εκμεταλλευτούμε έστω και στο ελάχιστο) τα διάφορα πακέτα κοινοτικών ενισχύσεων και να παρουσιάζουμε ελλείμματα, μηδενικές εξαγωγές, υπό-απορροφήσεις κλπ. Γιατί φίλε Ευρωπαίε δεν θες να μας στέλνεις κι άλλα λεφτά?
γ) Η αλήθεια είναι οτί το σωστό θα ήταν να έρθουν ο Σαρκοζί, η Μέρκελ, ο Πούτιν και ο Μπράουν αλλά και special guests όπως ο Ομπάμα και ο Κρούγκμαν (ώς φίλος του Μπούρα) για να πειστούν οι ίδιοι από τους Έλληνες Υπουργούς. Για ποιους μας πέρασαν δηλαδή?
Από διαφορετική οπτική:
Υπάρχει ένα group εταιριών με μητρική εταιρία την Ε.Ε. και με θυγατρικές τα κράτη-μέλη. Για διάφορους λόγους υπάρχουν θυγατρικές οι οποίες τα πάνε καλά και κάποιες όχι. Στην παρούσα φάση, με την οικονομική κρίση όλο το group αντιμετωπίζει δυσκολίες και κάποιες θυγατρικές έχουν μειωμένη κερδοφορία και στα πλαίσια της συγκράτησης αρνούνται να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση κάποιων θυγατρικών οι οποίες τα τελευταία 30 χρόνια δεν πάνε καλά.Στέλνουν λοιπόν υπαλλήλους τους να εξετάσουν αν το πλάνο που παρουσίασε η θυγατρική είναι αξιόπιστο ή όχι. Αφού γυρίσουν οι υπάλληλοι της μητρικής στα κεντρικά γραφεία, θα συγκληθεί συμβούλιο των Οικονομικών Διευθυντών όλων των θυγατρικών (Υπουργοί Οικονομίας) για να παρθούν οι αποφάσεις.
Και κάτι ακόμα για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ερασιτεχνισμού, της τσαπατσουλιάς και του "ο,τι να 'ναι":
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (το λογιστήριο της εταιρίας) έστελνε μερικά από τα στοιχεία στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (την εταιρία που ετοιμάζει τα reports και ποσοτικοποιεί ασήμαντα μεγέθη όπως ΑΕΠ, χρέος, ελλείμματα κλπ) τηλεφωνικά. Όσοι δεν πιστεύετε, πατήστε εδώ.
Κατά τ' άλλα μας πείραξε που υπάλληλοι νεαρής ηλικίας ήρθαν να κρίνουν τους Υπουργούς και μάλιστα είχαν και ύφος. Αλλά για μισό λεπτό: Το ίδιο ακριβώς δεν συμβαίνει και στη χώρα μας (σε όλους τους τομείς) όταν κάποιος ικανός νεαρός αμφισβητεί τους παλιούς έμπειρους?
Η εθνική υπερηφάνεια και ο ψευτοτσαμπουκάς μας μάρανε...
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Ποιo report και μαλακίες. Πάρε ένα τηλέφωνο να σου τα πω..
Δημοσίευση σχολίου