Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Ριζοσπάστης

Διαβάζοντας τον Ιό της ελευθεροτυπίας σήμερα ο οποίος σχολίαζε ένα δημοσιευμένο κείμενο σ' ένα ένθετο στον Ριζοσπάστη της περασμένης Κυριακής, μου 'ρθε και μπήκα στη σελίδα του Ριζσοσπάστη να το διαβάσω κι εγώ.

Όποιος έχει 10 λεπτά για χάσιμο ας το διαβάσει.


Δεν ξέρω πόση αξία έχει, ένα διήγημα, ενός ενθέτου, ενός κυριακάτικου φύλλου του Ριζοσπάστη, την εποχή που η Αθήνα μετράει τις στάχτες της και το κίνημα υπολογίζει το τελικό σκορ, αλλά τέτοιο διήγημα στο Ριζοσπάστη?

Κι αν όντως είναι τόσο ελευθεριακή αυτή η έκδοση, ώστε να δημοσιεύεται ένα κείμενο - αγιογραφία για τους αδικημένους και κατατρεγμένους από το σύστημα μπάτσους της γειτονιάς, γιατί δημοσιεύεται τέτοια χρονική στιγμή? (Α, το κείμενο επίσης υπογράφεται με αρχικά και όχι με ονοματεπώνυμο, όπως και όλες οι παρασκηνιακές σελίδες των πολιτικών ειδήσεων στις άλλες εφημερίδες).

Ελπίζω να είναι ατυχές το γεγονός και είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες άλλα κείμενα αντίθετα αυτού, έχουν δημοσιοποιηθεί στον Ριζοσπάστη (ειλικρινά θέλω να το πιστεύω).

Άλλα άντε να κατηγορήσεις τον κακόπιστο, ο οποίος μιλάει για "τα γραμμάτια που ξοφλάει το ΚΚΕ" και άλλες τέτοιες συκοφαντίες(???). Έχει άδικο?

Συμπέρασμα: Τέτοιο "διήγημα" δεν θα έγραφε ούτε ο Πάνος Σόμπολος..Αλήθεια ρε σύντροφοι, σας άρεσε?

Γιατί και σεις, ένα βράδυ μπορεί να τρώτε σουβλάκι στον Κάββουρα, να γίνει φασαρία στο διπλανό στενό, να πάτε από περιέργια να δείτε τι γίνεται, να ρίξετε μια χριστοπαναγία και ένας "μπουχτισμένος" μπάτσος να σας την ανάψει...(Γιατί τις μαλακίες περί μολότωφ μόνο ο Κούγιας επιμένει να τις λέει...)

Καληνύχτα σύντροφοι (και μετά σας φταίει ο Τσίπρας...)



Δεν υπάρχουν σχόλια: