Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Φυσάει γαρμπής...

"Φυσάει γαρμπής εδώ και μέρες κι έχει κάτσει η μαλάτσα..."

Μετάφραση: Φυσάει νοτιοδυτικά αυτές τις μέρες και έχει πολλή υγρασία

Πήγα Ζάκυνθο το Σ-Κ και όταν ρώτησα τον θείο στο χωριό πώς πάνε τα πράγματα μου έδωσε την παραπάνω απάντηση. Αυτά είναι προβλήματα.
Άσε που "όλο ψιλοβρέχει. Μια βροχή καλή, ποτιστική, δεν έχει κάνει να "δέσουν" τα δέντρα να γιομίσουν και οι ελιές"..Εύκολο είναι αυτό δεν θέλει μετάφραση..

Και μετά έκανα βόλτα στην πόλη (12 το πρωί) όπου δεν κυκλοφορούσε κανείς στα εμπορικά μαγαζιά. Μόνο τα κομμωτήρια και οι καφετέριες είχαν κόσμο.
Οι καφετέριες και τα κομμωτήρια που αποδεδειγμένα κερδοσκοπούν αλλά καλά κάνουν. Οι μεν εκμεταλλεύονται τη συνήθεια που έγινε λατρεία(τον καφέ) και οι δε τη γυναικεία ματαιδοξία (30€ για βαφή ρε ξάδερφε?).
Επιδοτούνται κιόλας αυτές οι επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Γι΄αυτό και σε κάθε γειτονιά έχει 3 κομμωτήρια και άλλες τόσες καφετέριες.

Και απορώ: Αν ξεσηκωθούν οι παραγωγοί του καφέ, όταν μάθουν οτι και στην πιο κακόγουστη καφετέρια στη Ζάκυνθο πχ, ο espresso σερβίρεται 3,5€, και σταματήσουν την παραγωγή, τι θα κάνουμε εμείς οι καταναλωτές?
Ουρές στα καφεκοπτεία, ο καφές στη μαύρη αγορά, εξαγριωμένοι στα παράθυρα θα καταγγέλουμε τους μεσάζοντες και θα πολιορκούμε τις τελευταίες καφετέριες που σερβίρουν καφέ, ξύλο για μια γουλιά φραπέ..
Ο καφές χρυσός (όπως λέμε μαύρος χρυσός για το πετρέλαιο).

Για να μην κατηγορούμε βέβαια και τους καταναλωτές του καφέ, συζητήσουσαν ανελέητα το θέμα της κρίσης της αγοράς. Τους έκαιγε βέβαια το που θα φτάσει το επιτόκιο του δανείου τους και όχι ο νόμος "σωτηρίας του Πόλσον"


Αλλά ποιος Πόλσον ρε φίλε, εδώ θα αρρωστήσουμε με τη μαλάτσα τόσες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: