Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ασφαλιστικό

Πολλά έχουν ήδη συζητηθεί και γραφτεί για το ασφαλιστικό και τις απεργίες των τελευταίων ημερών. Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι, γιατί δεν γνωρίζω και πάρα πολλά γύρω από τον Νόμο (των 158 άρθρων αν δεν κάνω λάθος).



Θαυμάζω όμως και συμπαραστέκομαι ηθικά σε όλους αυτούς που απήργησαν και διώκονται τώρα για τις απεργίες τους (ειδικά στους απεργούς της ΔΕΗ και τους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας). Καθώς εγώ δεν έκανα απεργία γιατί ήμουν κότα ("Δουλεύω σε πολυεθνική μωρέ, κανείς άλλος δεν κάνει απεργία στην εταιρία, έπρεπε να τελειώσουμε και τη δουλειά οπωσδήποτε" και π**τσες μπλε σαν του Καραμανλή), εκφράζω το σεβασμό μου προς τους απεργούς (και όχι τους συνδικαλιστές) οι οποίοι έχασαν μεροκάματα και για τη δική μου σύνταξη.



Σε άλλες χώρες του κόσμου, η σοβαρότητα ενός Νόμου όπως το Ασφαλιστικό αντιμετωπίστηκε κάπως έτσι (αντιγράφω από Ελευθεροτυπία):



"Πολλές χώρες επιχείρησαν, τα τελευταία χρόνια, μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό - και καμία από αυτές δεν το πέτυχε χωρίς αντιδράσεις και αναταράξεις. Ομως η κυβερνητική αντιμετώπιση ήταν τελείως διαφορετική. Παράδειγμα; Οι Σουηδοί έστειλαν σε καθέναν πολίτη ξεχωριστά επιστολή (!), στην οποία του ανέλυαν τις αλλαγές και επεσήμαιναν τις μεταβολές στη ζωή του. Οι Ισπανοί έκαναν έναν εξαντλητικό διάλογο που διήρκεσε 8 χρόνια. Οι Γερμανοί ζήτησαν απόψεις και προτάσεις από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ινστιτούτα και τις εφάρμοσαν μέχρι «κεραίας».**Κι εδώ η κυβέρνηση (νομίζει) ότι «καθάρισε» με μια συζήτηση τριών ημερών στη Βουλή..."



Τι να πει κανείς? Εδώ η όποια συζήτηση με κάποιο αντίκτυπο (δυστυχώς δηλαδή, για μας τους εφημεριδάκιες και τους Internetικούς, συζήτηση στην TV) πνίγηκε με την απεργία (???) των Δημοσιογράφων. Οι οποίοι βεβαιώς (οι τηλεοπτικοί Δημοσιογράφοι, αυτοί που δημιουργούν κλίμα δηλαδή) δεν ασχολήθηκαν (με μόνη εξαίρεση τον Ευαγγελάτο) και πολύ με την απεργία και τις πορείες. Γι αυτό λοιπόν προτείνω στην Κυβέρνηση τα ακόλουθα μέτρα για το κουκούλωμα της επόμενης μεγάλης πορείας:


  • Να μην κάνουν σκοπιά οι τσολιάδες στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, γιατί μπορεί να το πουν σε κανέναν φίλο τους μετά

  • Να ρίξουν φόλα στα περιστέρια της Πλατείας Συντάγματος, μην τυχόν και χέσουν κανέναν απεργό, ο οποίος στη συνέχεια πάει το μπουφάν του στο καθαριστήριο, κι έτσι να μάθει ο καθαριστής για την απεργία.

  • Να κατεβάσει και τους διακόπτες του ΟΤΕ (όσο ακόμα μπορεί, γιατί σε λίγο θα άποφασίζουν οι Γερμανοί για αυτό), μην τυχόν και κανένας ενοχλητικός ανεβάσει κανένα κείμενο

Και η ζωή (στα 65) συνεχίζεται???


Για τους συνδικαλιστές, οσονούπω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: