Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αύριο γάμος γίνεται (πάλι)

Κάποτε, διαβάζοντας αθλητική εφημερίδα, συγκράτησα μια πολύ σωστή φράση του τότε δημοσιογράφου ο οποίος έλεγε:
"Μια ασφαλής ένδειξη ότι μεγαλώνεις, είναι όταν ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής είναι σε μικρότερη ηλικία από σένα". Το είχα βρει πολύ σωστό τότε που ήμουν γύρω στα 21-22.
Τώρα λοιπόν, που τα 30 είναι πιο κοντά από τα 25, η ασφαλέστερη ένδειξη ότι μεγαλώνεις ακόμα περισσότερο, είναι το γεγονός ότι πηγαίνεις σε όλο και περισσότερους γάμους, και αυτοί δεν είναι γάμοι συγγενών που δεν ξέρεις και δεν θες να πας ("είναι ντροπή να μην έρθεις". Ποιον θα ντροπιάσω δεν κατάλαβαινα ποτέ), αλλά είναι γάμοι φίλων, συναδέλφων, συναδέλφων που γίναμε φίλοι και όχι μόνο συνάδελφοι, και κολλητών (οσονούπω).
Ο 5ος γάμος την φετινή σεζόν (Από Μάιο εως σήμερα) και τελευταίος για φέτος.

Παντρεύεται ο κόσμος λοιπόν. Και καλά κάνει (?).

Συνειδητοποιώντας λοιπόν οτι μεγαλώνω την ώρα που οι συνομήλικοι μου εξελίσσονται (?), βάζω ένα ουισκάκι στο ποτήρι (Καλό χειμώνα) και ξανακάνω τον αξέχαστο συλλογισμό του Κώστα Τσάκωνα στο "Μάθε παιδί μου γράμματα": 6 χρόνια μέχρι να πάω σχολείο, 6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια γυμνάσιο - λύκειο, 6 χρόνια πανεπιστήμιο - στρατό, τα υπόλοιπα χρόνια τι έκανα (κάνω)? Σταματάω γιατί θα βάλω και δεύτερο και θα αρχίσει η κατηφόρα μετά.
Ναύπλιο αύριο λοιπόν.

ΥΓ: Ξαναδιαβάζοντας αυτά που έγραψα παραπάνω, αναρωτιέμαι πόσο "γάμα τα" μπορεί να ήταν η εβδομάδα που πέρασε και κάθομαι και γράφω τέτοια πράγματα. Δεν το σβήνω όμως για τιμωρία...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πώς το έκανες, πάντως μου έκλεψες την ιδέα για ανάρτηση! Και εγώ έχω γάμο αύριο (πάλι) και εκτός από την ιδέα μου έκλεψες και τις σκέψεις... Όντως παντρεύεται ο κόσμος... Όντως μεγαλώνουμε... Και αν σε παρηγορεί, εγώ έχω χάσει το λογαριασμό για το πόσες σερί "γάμα τα" εβδομάδες έχουν περάσει.
Αλήθεια το ουισκάκι βοηθά;
Καλό χειμώνα

konte είπε...

Δεν με παρηγορεί καθόλου, να είσαι σίγουρη..
Συνιστώ ουισκάκι ασυζητητί, ειδικά αν χειμωνιάσει λίγο περισσότερο.
Σόρι, για την κλοπή του πνευματικού σου δικαιώματος αλλά τουλάχιστον έγινε πριν οποιαδήποτε συγγραφή (όχι σαν κάτι ραδιο-φαρμακοποιούς, ονόματα δεν λέμε...)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι δίκαιη, θα πρέπει να πω ότι μου ζητήθηκε άδεια από τον ένα φαρμακο(π)ρίφτη για τη χρήση της πνευματικής μου ιδιοκτησίας στην εκπομπή. Ωστόσο έχω να του προσάψω άλλες κατηγορίες όσον αφορά την προσέλκυση ακροατών για την εκπομπή και καλό θα ήταν να ξέρεις ότι χρησιμοποιεί και εσένα για να πετύχει τους σκοπούς του!!!

konte είπε...

Με χρησιμοποιεί? Με ποιον τρόπο? Δεν ξέρω τίποτα..Να το κάνω θέμα ή δεν αξίζει? Σώσε με παρούτζαλε

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν σίγουρη ότι δε θα ήξερες τίποτα! Σκεφτόμουν να μην τον εκθέσω αλλά θα προβώ σε αποκαλύψεις (όπως θα έλεγε και ένας δημοσιογράφος). Για να προσελκύσει ακροατές για την εκπομπή τάζει καφέδες και μάλιστα κερασμένους (εν μέσω οικονομικής κρίσης), χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Συμπεριλαμβάνει δηλαδή κι εσένα στον καφέ και στο κέρασμα!
Konte ξηλώσου!!!