Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΕΛ.ΑΣ. για να γελάς

Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για την ελληνική αστυνομία. Χωρίς ικανά στελέχη, ρατσιστική, βίαιη εκεί που δεν πρέπει κλπ κλπ.
Το γεγονός όμως ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα σε "φατρίες αστυνομικών" όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, μετά την κλοπή των σχεδίων ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου, του Προεδρικού Μεγάρου και της Βουλής ξεπερνάει και τον Νίκο Φώσκολο.
Δεν είχαμε βέβαια την ψευδαίσθηση, οτι δεν υπάρχει πόλεμος για την εξουσία στους χώρους της αστυνομίας αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Δηλαδή, αυτός που έκλεψε τα σχέδια, τι θα κάνει?
Θα απειλεί άλλους αξιωματικούς οτι θα παραδώσει τα σχέδια στους κουκουλοφόρους και στον Τσίπρα για να καταλάβουν τη Βουλή?
Θα απειλεί να τα δώσει στο VETO της Κυριακής και στο zougla.gr?
Ή θα απειλεί να τα καταστρέψει με αποτέλεσμα να μείνουν απροστάτευτα κι έτσι να επιτεθούν οι φίλαθλοι του Παναθηναικού οι οποίοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, φώναζαν "Να καεί να καεί το μπορδέλο η Βουλή και το γήπεδο του ΠΑΟ να το κάνουμε εκεί"?

Κατά τ' άλλα η ζωή συνεχίζεται, αστυνομικοί και ΜΑΤ συνεχίζουν να πληρώνονται επιδόματα επικίνδυνης εργασίας για να έρχονται στο γήπεδο και να σου λένε καλησπέρα όπως μπαίνεις χωρίς να σε ψάχνουν, για να βγαίνουν στους δρόμους και να ψεκάζουν μέχρι και τον Γλέζο, και και και...

Κάντε τώρα διοικητή της ΕΛ.ΑΣ. τον αστυνόμο Σαίνη με βοηθό τον υπαστυνόμο ΡΕΞ και μυστικό πράκτορα τον Sport Billy, μπας και δούμε προκοπή.
Γιατί έχουμε γεμίσει αστυνόμους Θεοχάρηδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το παράδοξο είναι ότι διαμηνύουν πως θέλουν να προστατέψουν τον πολίτη και να τον κάνουν να αισθάνεται ασφάλεια στη χώρα του. Πρώτα ο πολίτης!
Εδώ δεν μπορούν να προστατέψουν τους πρώτους πολίτες της χώρας, θα προστατέψουν εμάς; Τους τελευταίους;