Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Να ρέει το χρήμα

Το παρακάτω είναι αντιγραφή από τον Ρουμελιώτη της ελευθεροτυπίας και απεικονίζει πολύ ωραία το πόσο σημαντικό είναι να διοχετευθεί χρήμα στην αγορά:


"Σ' ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό, έχουν παγώσει τα πάντα λόγω της κρίσης. Οι κάτοικοι δανείζονται ο ένας από τον άλλον για να επιβιώσουν. Ώσπου επιτέλους, σκάει μύτη ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.

Ο ξενοδόχος του λέει τιμή και έκπτωση και ο τουρίστας προπληρώνει 100€. Με το που παίρνει το χαρτονόμισμα ο ξενοδόχος, πάει και ξεχρεώνει τον χασάπη του χωριού. Ο χασάπης τρέχει στον κτηνοτρόφο που τον προμηθεύει με κρέας και τον ξεχρεώνει και αυτόν. Ο κτηνοτρόφος με τη σειρά πάει στο μπουρδελάκι του χωριού και πληρώνει την πουτάνα του χωριού για κάποιες παλιότερες ώρες καυτού και αβυσσαλέου έρωτα. Με το που παίρνει το χαρτονόμισμα στα χέρια της η πουτάνα, τρέχει στο ξενοδοχείο του χωριού και ξεχρεώνει τον ξενοδόχο για κάποιες απλήρωτες κρατήσεις από παλιότερες συνευρέσεις με πελάτες. Καπάκι κατεβαίνει μετανιωμένος ο τουρίστας και ζητάει να του επιστραφεί η προκαταβολή καθώς αποφάσισε να φύγει και να πάει αλλού. Ο ξενοδόχος τότε του επιστρέφει το χαρτονόμισμα που πήρε από την πουτάνα και ο τουρίστας φεύγει.

Έτσι λοιπόν, δεν προέκυψε κανένα εισόδημα, τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε και κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη του χωριού ξεπληρώθηκαν.

Ο σουρεαλισμός στην Οικονομία...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.