Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

You φάουλ?

Δυστυχώς Παναγιώτη Γιαννάκη ναι. You φάουλ...

(Για όσους δεν ξέρουν, είναι η ιστορική ατάκα του Παναγιώτη Γιαννάκη που ως παίχτης ακόμα, όταν ένας διαιτητής του καταλόγισε φάουλ, αντί να πει "Me φάουλ?" είπε "You φάουλ?".

Ξέρω είναι ποδοσφαιρική περίοδος, αλλά μια είδηση από την εθνική του μπάσκετ πέρασε στα ψιλά. Ο κόουτς Παναγιώτης Γιαννάκης έκρινε οτι δεν χρείαστηκε τον επί τετραετία αρχηγό της Εθνικής Μιχάλη Κακιούζη και δεν το κάλεσε στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Δεν θα κρίνω ασφαλώς την προπονητική επιλογή του κόουτς..(Μπορεί όντως να μην του χρειάζεται).

Αλλά δεν συμπεριφέρεσαι ρε Παναγιώτη έτσι στον αρχηγό της ομάδας σου. Και ειδικότερα όταν εσύ έχεις υπάρξει ο μεγαλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ αυτή η εθνική. Και ακόμα περισσότερο όταν εσύ διατείνεσαι ότι από τα 15 σου είσαι στρατιώτης της εθνικής. Και τελικά, δεν δικαιούσαι να στερείς από έναν τέτοιον αρχηγό την ευκαιρία να αποχαιρετίσει σαν αρχηγός συμπαίχτες και κόσμο, όταν εσύ έχεις ζήσει από τους ίδιους σου τους συμπαίκτες έναν συγκλονιστικό αποχαιρετισμό.

Και ο Κακιούζης από τα 17 του στην εθνική είναι, χειμώνα - καλοκαίρι. Αρχηγός με τα όλα του. Και ακόμα περισσότερο με θάρρος γνώμης και αρχηγική παρουσία μέσα κι έξω από το γήπεδο (Δεν θέλω να πιστεύω οτί σε ενόχλησε αυτό). Όπως ήσουν κι εσύ κόουτς.

Για να μην θυμηθούμε ότι την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και με έναν παλαιότερο αρχηγό τον Γιώργο Σιγάλα.


Επειδή λοιπόν, κόουτς, είσαι (ή μήπως ήσουν) ο κόουτς μιας ομάδας η οποία εφάρμοζε στην πράξη τις έννοιες Συνεργασία - Υπομονή - Σκληρή Δουλειά - Λίγα λόγια, και η οποία ομάδα έφερε αποτελέσματα. Επειδή είσαι "υπερκομματικός" και κοινά αποδεκτός από όλον τον κόσμο. Επειδή στην τελική είσαι (ή μήπως ήσουν) παράδειγμα προς μίμηση για νεότερους αθλητές. Επειδή είσαι ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές αυτήν την στιγμή.

Αλλά το κυριότερο, επείδή υπήρξες ο μεγαλύτερος Αρχηγός αυτής της Εθνικής, δεν νομίζεις ότι τέτοια συμπεριφορά είναι άδικη? Αρμόζει σε συμπεριφορά Γιάννη Ιωαννίδη ρε αδερφέ..Κι επειδή αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι συμπαίκτες την ώρα πού έλεγες αντίο, μπορεί τώρα να μην ήσουν διαφήμιση (Vodafone έτσι?), ζήτα και μια συγνώμη.

Μεγαλύτερο θα σε κάνει όχι μικρότερο...

ΥΓ: Τι να πει κανείς για το άλλο πικρό αντίο των ημερών (Του Γιώργου στον Κώστα). Εγώ ένα αναρωτιέμαι:

Καταδικάζει ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας την αποπομπή Σημίτη? Ας απαντήσουν επιτέλους και ας αφήσουν την ύπουλη αυτήν σιωπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: