Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Με λένε Αλέξη, σε λένε Σοφία

Εμπνευσμένος από το θρυλικό ερωτικό κάλεσμα του Σταμάτη Γαρδέλη (Αλέξης) προς τη Σοφία Αλιμπέρτη ή Έφη Πίκουλα (Σοφία), θα ήθελα να καταγράψω κάποιες σκέψεις για το πρόσφατο ερωτικό κάλεσμα της πολιτικής Σοφίας στον Αλέξη (Τσίπρα)

1. Είναι "τυχερός" που εξελέγη σ' ένα κόμμα με σταθερά αυξανόμενη αποδοχή (και άρα δυναμική).
2. Το "τυχερός" μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί φυσικά δεν επέλεξε τυχαία τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βρέθηκε μπροστά του ο Αλέκος και του άνοιξε δρόμο (και του παρέδωσε το κόμμα στα ντουζένια του που λέμε, και όχι στα τελευταία του όπως ο Σημίτης στον Γιωργάκη).

Τα παραπάνω όμως είναι η αρχή και στο χέρι του είναι να αποδείξει αν μπορεί να εκμεταλλευτεί και να αυξήσει τη δυναμική που υπάρχει.
Εδώ βέβαια επανέρχομαι στο τυχερός (χωρίς εισαγωγικά) που έλεγα παραπάνω γιατί με τέτοιον Καραμανλή και τέτοιον Γιωργάκη θα πρέπει να είσαι και πολύ Αλέκα για να περνάς απαρατήρητος (πολιτικά εννοώ).

Εδώ πάντως θα ήθελα να σημειώσω μια απογοητευτική διαπίστωση για το πως βλέπει ο νέος κόσμος τον Τσίπρα. Σε συζητήσεις για το θέμα με αρκετούς συναδέλφους και άτομα μεταξύ 25 - 30 χρονών ακούστηκαν τα παρακάτω:
  • "Έλα μωρέ τώρα, 33 χρονών και θέλει προεδριλίκια. Τα πρώτα βήματα πριν πάει στο ΠΑΣΟΚ κάνει..."
  • "Καλά εντάξει, ΣΥΡΙΖΑ είναι δεν χάλασε κι ο κόσμος..."
  • "Τι μπορεί να προσφέρει 33 χρονών παιδί ακόμα. Πολύ μούρη το παίζει, ότι και καλά θα μας λύσει τα προβλήματα και νοιάζεται κι ετσι...Μακακίες"
  • "Ωραίος γκόμενος ο Αλέξης" (αυτο δεν το άκουσα αλλά σίγουρα θα ακούστηκε σε κάποιο τραπεζάκι της ΔΑΠ από "πολιτικοποιημένη φοιτήτρια")

Είναι λόγια νέων ανθρώπων, 25-30, που δουλεύουν 10-12 ώρες κάθε μέρα, δεν απεργούν, δεν είναι ικανοποιημένοι με τα λεφτά τους ούτε με τη ζωή τους, αλλά η ΝΔ ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ. Καμία διάθεση για καμία αλλαγή.

Επίσης άκουσα σε 2 δελτία ειδήσεων σήμερα (ναι ρε φίλε, γύρισα σπίτι και είδα ειδήσεις σήμερα) να λένε: "Ο 33χρονος Αλέξης Τσίπρας μπλα μπλα μπλα..." Όπως λέμε ο 35 χρονος ηθοποιός, ο 17χρονος Σωτήρης Νίνης...

(σ.σ κανένα από τα παραπάνω δελτία δεν ήταν του STAR)

Αυτή είναι η μια όψη της αντιμετώπισης (ή της περιφρόνησης) των ΜΜΕ (όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο ,αλλά...) Η άλλη όψη? Όταν βγάλει ο Μάκης το αποκλειστικό βίντεο με πρώην γκόμενα του Τσίπρα να ανακοινώνει οτι ποτε δεν έφτανε μαζί του σε οργασμό, θα το συζητήσουμε...

Γι αυτό λοιπόν ψυχραιμία μέχρι να αποδείξει οτι δεν είναι ο Μαρτάκης της πολιτικής, αλλά επιτέλους ένας πολτικός με όχι ξύλινο λόγο και έργο.

Ωραίος ο Αλαβάνος...Διέγνωσε τη δυναμική, έκανε σοβαρή αντιπολίτευση, επέλεξε το σωστό διάδοχο. Η μοναδική του αποτυχία: Ως ευρωβουλευτής έφερε στο φως το θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου (250.000 τους μέτρησε προεκλογικά ο Καραμανλής, μετεκλογικά το αρνήθηκε ο Προκόπης οτι τους μέτρησε ο Καραμανλής.Ντοϊνγκ...) Αλλά τελικά ρε Αλέκο, πόσοι από αυτούς δεν ψηφίσανε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια?

Καλή τύχη και εύχομαι να βρεις τη Σοφία σου, Αλέξη Τσίπρα...

Καλό Σ-Κ και μακάρι Δευτέρα πρωί να έχει 1 μέτρο χιόνι έξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: